Vrijdagavond favorieten | 5 manieren om ontspannen het weekend in te gaan

Na een lange en koude week wil ik niets liever dan gewoon thuiskomen en mezelf trakteren op een spa-achtige verwennerij.

Dit koude weer dat we de laatste tijd hebben gecombineerd met vroeg opstaan, heeft zeker zijn tol geëist, niet alleen op mijn energieniveau, maar ook op mijn huid, haar en nagels.

Dus vanavond is het enige wat op de planning staat wat me-time met een paar van mijn favorieten, zoals de macadamia deep conditioning masker, Josie Maran 100% arganolie en een paar supergezellige pyjama’s!

Geniet van een comfortabele maaltijd

Aan het eind van de week heb ik nooit zin om te koken. Ik wil iets gemakkelijks, snel en lekkers – iets waar ik van kan genieten terwijl ik op de bank hang en Netflix kijk.

De laatste tijd maak ik steeds vaker mijn favoriete recept voor ramen omdat het zo snel en lekker is, maar wat je favoriete maaltijd ook is – maak het en geniet ervan. Je verdient toch een gemakkelijke en heerlijke maaltijd na een lange week?

En als je geen zin hebt om te koken, waarom bestel je dan niet gewoon? Ik bestel niet vaak eten, maar hier en daar is het gewoon leuk om even niets te hoeven en in plaats daarvan heerlijk eten te laten bezorgen.

Ga wandelen of doe yoga

Een ding dat ik elke dag graag doe, niet alleen op vrijdag, is een mooie lange wandeling maken. Ik vind wandelen therapeutisch en echt de beste manier om te ontspannen na een drukke week.

Ik hou ook van wandelen omdat ik hierdoor naar buiten kan, de frisse lucht kan inademen en een beetje lichte beweging kan krijgen waardoor ik altijd beter kan slapen.

Een andere lichte oefening die ik graag doe om tot rust te komen, is yoga. Ik vind stretchen een geweldige manier om wat rustige tijd te hebben om me te concentreren op bewegingen in plaats van drukke gedachten.

Pak een goed boek

Lezen is zo’n geweldige manier om je geest te kalmeren. Het vergt al je focus en aandacht, dus het is echt een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je hersenen niet nog steeds gefocust zijn op werk of welke andere stressfactor dan ook in je leven.

Combineer een gezichtsmasker met een haarmasker

Ik hou van maskersessies, multimaskeren oftewel gewoon een haarmasker en gezichtsmasker opzetten. Er is niets zo ontspannends aan het smeren van een gezichtsmasker en ik vind het heerlijk om aan het eind van elke week tijd vrij te maken voor kleine spasessies als deze.

Bovendien heb ik altijd het gevoel dat mijn huid en haar dat extra beetje liefde nodig hebben na een zware week. Vooral als ik op kantoor werk, heb ik het gevoel dat het gemakkelijk is om gewoon je huidverzorgingsroutine in de ochtend te doorlopen terwijl je haast hebt om de deur uit te komen, en je haar te veel te stylen terwijl je probeert om voor je werk bij elkaar te komen.

Door je huidverzorgingsroutine te haasten, betekent dit dat het niet zo effectief zal zijn, omdat je niet zo grondig kunt zijn. En als je door haarstyling snelt met hittegereedschap, betekent dit dat je je haar beschadigt.

Daarom vind ik het altijd zo belangrijk om aan het eind van elke week een paar minuten tijd te besteden aan het behandelen van mijn huid met een gezichtsmasker en mijn haar met een haarmasker!

Op tijd naar bed

Ten slotte hou ik ervan om vroeg te slapen, zodat ik kan opstaan ​​en kan genieten van een vroege zaterdagochtend. Aan het einde van een drukke week merk ik altijd dat ik gewoon naar bed wil. Ik heb vaak slapeloosheid tijdens de werkdagen (mijn geest heeft de neiging om te racen als ik ga slapen), dus tegen vrijdag ben ik klaar om in een pyjama te springen en in te dutten.