Hoe ik van mijn pluizige haar afkom

Gezegend zijn met krullend en golvend haar heeft zo zijn nadelen, en dat noemen we pluizen. Krullend haar is niet zo sterk als andere haartypes. Je moet goed voor je krullende haar zorgen in elke fase van haarstyling en verzorging. Gespleten haarpunten zijn gemakkelijk te veroorzaken met de verkeerde stijltechnieken. Maar het weer kan het ook goed voor je verpesten. Als je in een vochtige, benauwde omgeving leeft, is pluishaar iets wat er bij hoort. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om het te temmen en er juist gebruik van te maken.

Begin eens met zo min mogelijk aan je haar te doen. Elke keer dat je je vingers door je haar gaat werken, zorg er dan voor dat je je vingers eerst met water een beetje nat maakt. Het is ook verstandig om je haar niet elke dag te wassen. Omdat vet haar geen probleem is voor krullen en golven, wordt aanbevolen om je haar om de dag te wassen. Een uitzondering op de regel is als je haar grof wat is, dan adviseer ik een hete krultang. De grove textuur neemt de warmte goed op en maakt het haar glad, waardoor pluizen wordt verminderd. Als het drogen van je haar een must is, zet je föhn dan niet te heet en gebruik een grove borstel om je haar gezonder te houden en mogelijk de kroezen te verminderen. Droog in secties met een cirkelvormige beweging en werk af met een instelling voor koele lucht. Dit zal helpen om het vocht in je haar te verzegelen.

Kies de juiste stylingproducten voor jouw haar

Producten met veel alcohol erin drogen je haar uit en zijn na verloop van tijd zelfs schadelijk voor je haar. Lees dus eerst goed de etiketten en zoek naar alcoholvrije stylingproducten. Koop een goede dagelijkse conditioner en een conditioner voor diepe behandeling. Degenen die op olie zijn gebaseerd, kunnen bijdragen aan het pluizen, waardoor deze minder aantrekkelijk in gebruik zijn.

Als het het moeilijk vind een keuzen te maken uit het grote aanbod van haarproducten, selecteer dan gewoon het product dat bij jouw haartype past. Op de fles moet staan ​​welk haartype het beste bij de formule past.

Producten die veilig zijn voor je haar en erg handig zijn bij het bestrijden van kroezen zijn azijn en ei. Azijn kan het haar bij de wortel glad maken en de PH-balans in je haar weer normaal maken. Een azijnspoeling wordt één keer per week aanbevolen. Door een ei te mengen met 1 eetlepel olijfolie ontstaat er een pasta die je op je haar kunt aanbrengen. Laat het ½ uur intrekken en spoel het daarna uit.

Gebruik daarna je gewone shampoo en conditioner. Deze eiwitrijke behandeling kan één keer per week worden gebruikt om de haarschubben weer gezond te maken. Regelmatig knippen van het haar om de 4 tot 6 weken is ook een handig hulpmiddel bij het bestrijden van kroezen.