Leuke ideeën voor het inrichten van je slaapkamer

Het is een van de eerste dingen die we elke ochtend zien: ons nachtkastje. Maar al te vaak wordt een nachtkastje het rommelige en stoffige plekje van je slaapkamer.

Voor de meesten van ons worden onze nachtkastjes rommelige stapels boeken, tijdschriften, sieraden, telefoons en meer. Het gebeurd zelfs dat er soms zoveel spullen opgestapeld liggen dat ik het nachtkastje eronder nauwelijks nog kan zien.

Ideeën voor nachtkastjes

Geef je stijl niet op voor functionaliteit, geniet van de functionaliteit van een nachtkastje maar maak er een centraal designstuk van in je kamer. Met een beetje styling kan je nachtkastje, en zelfs de spullen die je op je nachtkastje bewaart, de perfecte finishing touch van je slaapkamer zijn. Zo wordt het eerste dat je ziet in de ochtend een stijlvol nachtkastje, terwijl je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt. Kijk hier voor hele leuke nachtkastjes: https://eurekaconceptshop.nl.

Ideeën voor het stylen van nachtkastjes

Mijn suggestie: denk aan de hoogte. De sleutel tot het stylen van een nachtkastje is het creëren van drie niveaus van hoogte bovenop het nachtkastje. Het vermijdt het rommelige-stapel-scenario, terwijl het een netjes ontworpen nachtkastje creëert.

Het hoge item

Denk aan één primair item dat hoogte aan het nachtkastje zal toevoegen. Voor de meesten van ons zal dit een lamp zijn. Wees echter voorzichtig met de grootte van de tafelvoet; je wilt niet dat het het hele blad overneemt. Andere hoge items die je misschien wilt gebruiken, zijn een Bassett Tobagoplant in pot of een grote ingelijste print, gestut tegen de muur erachter.

De middelste items

Dit is een goede plek om je creativiteit uit te dagen. Kies voor je middelste item een ​​of twee objecten die je persoonlijkheid weerspiegelen. Ben je een boekenliefhebber? Stapel je boeken overdag op elkaar om een ​​kleine plank te creëren voor een decoratief item. Natuurliefhebber? Zoek een bloemenvaas om een ​​vleugje buiten toe te voegen aan je nachtkastje. En natuurlijk is het plaatsen van een ingelijste foto van een geliefde een leuke toevoeging aan elk nachtkastje.

Niet-overeenkomende nachtkastjes

Bekijk deze tips om de perfecte, niet-overeenkomende esthetiek in je slaapkamer te creëren.

Stijltip: stapel boeken onder één lamp op het nachtkastje zodat lampen dezelfde hoogte lijken te hebben, ook al hebben de nachtkastjes verschillende hoogtes.

Laat je nachtkastjes op dezelfde manier geproportioneerd zijn. Dat ze niet bij elkaar passen, betekent niet dat ze niet ongeveer even groot moeten zijn. Zelfs als ze verschillen in stijl of kleur, zorg er dan voor dat ze er op zijn minst symmetrisch uitzien in je slaapkamer.

Kies nachtkastjes met een gemeenschappelijke sfeer. Het kan van alles zijn: ronde voeten, sierlijk decor, vierkante bovenkant, wat dan ook! Zelfs met niet-passende meubels is het belangrijk om een ​​gevoel van harmonie te creëren in een kamer.

Deel een gemeenschappelijk accessoire op je nachtkastjes. Of het nu gaat om een ​​lamp, stapel tijdschriften of een fotolijst, het toevoegen van een bijpassend decor aan niet-passende nachtkastjes kan helpen om je kamer als geheel te verenigen.

Tips voor het organiseren van nachtkastjes

Hieronder enkele tips voor het organiseren van een nachtkastje:

Houd dingen die je nodig hebt bij de hand: om rommel te voorkomen, zoek naar manieren om de kleine items die je bij de hand hebt te ordenen. Plaats oorbellen en ringen in een mooi snuisterijblad voor het slapengaan, of zet je bril in een houder.

Weg met die draden: Als je je telefoon of tablet bij je bed houdt, kies dan een nachtkastje dat je snoeren kan verbergen en alles netjes kan houden. Ons Bella Stone Top-nachtkastje ziet er vintage uit, maar biedt verschillende manieren om je apparaten te verbergen: een stekkerdoos met USB-poorten wordt in een la gestopt en gaten voor draadbeheer organiseren (en verbergen) je snoeren.

Anticipeer op uw opslagbehoeften: Als u meerdere boeken en tijdschriften binnen handbereik van bed wilt hebben, zoek dan een nachtkastje met een plank die een plek biedt om de publicaties op te bergen zonder het tafelblad over te nemen. Denk aan het MODERNE Astor Nachtkastje, dat naast twee grote lades een plank biedt.

Sla de lamp over, bespaar op ruimte: als je krap bij kas zit, wees dan nooit bang. Vermijd ruimte op je nachtkastje met een lamp door in plaats daarvan een schans boven de tafel te hangen. Zo kun je een klein nachtkastje kiezen dat bij je ruimte past (zoals het Ventura Nachtkastje) zonder afbreuk te doen aan je ruimte.

Een leuke website waar je altijd een leuk aanbod vindt van nachtkastjes is Eurekaconceptshop.nl. Dat is een website waar actief wordt gezocht naar leuke producten van verschillende webshops. Een goede slogan ook: Wat u zoekt, hebben wij al gevonden!